Gaffel

Een gaffel is een veelgebruikte verbindingsvorm in tal van constructies. Hij wordt gebruikt om bewegende onderdelen zoals gasveren aan te sluiten. Gaffels zijn terug te vinden in verschillende vormen en maten. SpringMasters levert gaffels om zowel gasveren als dempers te verbinden. Ons modulaire systeem geeft u de keuze uit verschillende aansluitdelen voor uw gasveer. Elk aansluitdeel heeft zijn eigen voor- en nadelen. Weet u niet zeker welke het beste bij uw project past? Dan staan wij u graag bij met deskundig advies. Neem snel contact op met ons en ontdek onze complete service. Van losse units voor het prototype tot een productieserie die aansluit bij uw eigen massaproductie. Bij SpringMasters maken we er werk van.

Voordelen van gasveer met een gaffel

De gaffel of vorkverbinding is erg populair omdat het een goede manier is om kracht te verdelen. Zo kan de gasveer ook onder zware belasting optimaal functioneren. Stoot- en trekkrachten worden effectief over de constructie verdeeld. Ze zijn zeer goed schaalbaar en kunnen in meerdere uitvoeringen worden geleverd. Een goed voorbeeld is de RVS gaffel. Deze is ontwikkeld om samen met een RVS gasveer te worden gebruikt in situaties waar de constructie vochtig kan worden. Deze RVS producten worden veelal in de scheepsbouw toegepast. Motorluiken, radarbeugels en meer worden in een handomdraai voorzien van een gasveer op maat. De voordelen van een gaffel zijn ook in tal van andere toepassingen terug te vinden. Zo worden ze gebruikt in onder meer de machinebouw, auto-industrie en zonnebanken. Het enige nadeel van een gasveer met gaffels is dat de wijze van bevestigen heel belangrijk is. Deze aansluitdelen werken alleen goed als u de gasveer rechtlijnig aansluit tussen de twee bevestigingspunten. Is deze situatie niet te realiseren binnen uw project dan kan SpringMasters ook een paar andere praktische aansluitdelen leveren.

Verschillende verbindingen met een gasveer

Onze gasveren kunnen naast een gaffel ook verbonden worden met andere aansluitdelen. Ieder van deze heeft zijn eigen voor- en nadelen. Wij maken u graag wegwijs in welke verbinding het best toe te passen is op uw project. Wij bieden naast gaffels de volgende drie opties aan:

Een gaffel voor al uw gasveren

Gaffelverbindingen kunnen worden gebruikt op verschillende soorten gasveren. SpringMasters biedt u vier verschillende modellen aan. De modellen hebben ieder hun eigen unieke eigenschappen maar delen allen de hoogwaardige kwaliteit van SpringMasters. In ons assortiment vindt u:

U vindt bij ons gemakkelijk de beste keuze voor uw project. Daarnaast voorzien wij u van professionele vakkennis. Wij bieden antwoord op al uw vragen over gasveren. Daarnaast helpen wij u op praktische wijze in de protofase van uw project. Onze gasveren kunnen geleverd worden in verschillende krachtniveaus. Maar als u nog niet weet hoeveel kracht de veer moet gaan zetten voor comfortabel gebruik, zorgen wij voor een speciale gasveer met een ventiel. De gasdruk in de veer kan dan worden aangepast om zo de ideale waarde te vinden. Is uw prototype voltooid en is het tijd om uw product op grote schaal te fabriceren? We schakelen snel voor u over op een passende productieserie voor gasveren geheel naar uw specificaties. U krijgt maatwerk voorzien van een gaffel, oog of ander aansluitdeel naar uw keuze.

SpringMasters, uitstekende service en divers assortiment

De complete service van SpringMasters is wereldwijd veel gevraagd . Met de vele mogelijkheden om de gasveer op uw wensen af te stemmen is er voor ieder wat wils. U kiest zelf uit een lijst beschikbare diameters voor de zuiger en cilinder. Vervolgens kunt u gemakkelijk doorgeven welke maten de gasveer moet hebben. U ziet ook gelijk het bereik van de gasveer wat betreft de kracht die deze kan leveren. Wanneer u een keuze maakt uit onze aansluitdelen wordt de lengte van deze delen ook automatisch meegerekend. U weet precies wat de maten van uw gasveer, gaffel en meer zijn. Wij leveren de bestelde veren zo snel mogelijk bij u af. U geniet in een oogwenk van de hoge prijs-kwaliteitverhouding van SpringMasters. Van grootschalige productieklussen tot enkele gasveren voor een speciaal project, wij staan voor u klaar. Bestel online uw gasveren op maat, voorzien van een gaffel of één van onze andere praktische aansluitdelen. Neem nu contact op met SpringMasters en ontdek wat wij allemaal voor u kunnen doen. SpringMasters houdt vast aan haar drie pijlers

X

|Gaffels

Op aanvraag leverbaar met afwijkende specificaties. Meer info +31(0)541-682186

Overige aansluitdelen

Ogen

Kogelgewrichten

Stangkoppen

1Uw verdere specificaties

Gaffel artikelnummer


Aantal stuks*


Opmerking/productcodechevron

2Uw contact informatie


Naam/bedrijfsnaam*


Email*


Telefoonnummer


Land

 • M3,5
  16 4 Ø4 G 02
 • M4
  16 4 Ø4 G 01
  24 4 Ø4 G 13
 • M5
  20 5 Ø5 G 03
  30 5 Ø5 G 04
  32 8 Ø8 G 15
 • M6
  24 6 Ø6 G 05
  36 6 Ø6 G 06
  32 8 Ø8 G 16
 • M8
  32 8 Ø8 G 07
  48 8 Ø8 G 08
 • M10
  40 10 Ø10 G 09
  60 10 Ø10 G 10
  32 8 Ø8 G 14
 • M14x1,5
  56 14 Ø14 G 11
  85 14 Ø14 G 12