Demper

Een demper van SpringMasters zorgt ervoor dat uw machines en voertuigen optimaal functioneren. Wij bieden diverse diameters aan en laten u zelf de dempingssterkte en lengte bepalen. Ook heeft u een ruime keuze uit verschillende aansluitpunten. Zo zorgen wij ervoor dat u onze dempers goed kunt toepassen in elke situatie. Wij geven u deskundig advies en dankzij onze klantgerichte service weet u zeker dat u de beste oplossing voor uw project vindt.

SpringMasters beschikt over een uitgebreid netwerk van toeleveranciers, waardoor wij zowel klein- als grootschalige opdrachten kunnen uitvoeren. Van een enkele demper tot een industriële productieserie. Wij zorgen ervoor dat u snel wordt voorzien van de juiste demper.

Ook onze dempers bieden veel extra mogelijkheden. Wij kunnen bijvoorbeeld instelbare dempers leveren voor de protofase van uw ontwerp. Zo kan de dempingintensiteit in de cilinder worden aangepast om de demping van de demper te verhogen of te verlagen. Heeft u de juiste waarden gevonden en gaat het prototype door naar productie? Dan zorgen wij ervoor dat uw dempers precies volgens de door uw vastgestelde specificaties worden gemaakt.

Bij SpringMasters hebben we alle vakkennis die nodig is voor het maken van diverse soorten dempers.

Wat doet een demper?

Zoals de naam al doet vermoeden, worden dempers gebruikt om plotselinge stootkrachten op te vangen. Ze zetten deze stootkrachten om in warmte en verminderen de impact op de rest van de constructie.

Een demper doet dit met behulp van een cilinder die bijna geheel gevuld is met hydraulische olie. In deze cilinder bevindt zich de zuiger waaraan de zuigerstang is verbonden. In deze zuiger zitten een paar kleine gaten. Door te spelen met de diameter van de gaten en de viscositeit (dikte) van de olie is de ideale dempingsintensiteit te realiseren.

Waarvoor wordt een demper veel gebruikt?

Dempers worden op grote schaal toegepast in auto’s en machinebouw. Onze modellen zijn meer op de laatste categorie gericht. Ze verminderen trilling in grote apparaten en zorgen dat zware apparatuur goed te gebruiken is. Ze zijn te vinden in vrijwel elke machine met bewegende delen om overmatige beweging te dempen. Dit voorkomt slijtage door trillingen en zorgt voor een lange levensduur.

SpringMasters zorgt dat de dempers snel en effectief kunnen worden gebruikt. Hiervoor bieden wij u een brede en praktische selectie aansluitdelen en bevestigingsstukken aan. Door ons handige ontwerp is de demper compact en geschikt voor talloze situaties. U kunt zelf precies aangeven hoe lang u de cilinder en de zuigerslag wilt hebben. Aan ieder uiteinde kan een verschillend aansluitdeel gemonteerd worden. Voor deze aansluitdelen is er keuze uit:

De complete service van SpringMasters

Wij zorgen ervoor dat u met elke gasveer en demper zeker bent van het beste product. Hierin staat keuze centraal. De bovengenoemde aansluitdelen zijn hier een voorbeeld van. Daarnaast bieden wij indien gewenst ook bevestigingsdelen. Deze zijn afgestemd op tal van situaties. Een goed voorbeeld hiervan zijn de lichtgewicht kunststof bevestigingen. Handig wanneer het totaalgewicht van uw project laag moet blijven.

Naast een demper verzorgen wij ook een uitgebreide keuze aan gasveren. Ze gebruiken nagenoeg dezelfde techniek rondom gasdruk en zuigers met een paar kleine gaten. Het eindresultaat is een gasdruk- of trekveer op maat. U kiest simpelweg de zuiger/cilinderverhouding uit en voegt vervolgens zelf de lengtematen en gewenste kracht toe. Ook de aansluitdelen kunnen meteen geselecteerd worden. U ziet direct de maatvoering van deze delen. U weet met deze informatie tot op de millimeter hoe lang de gasveer of demper zelf moet zijn.

Tevens kunt u een paar handige extra eigenschappen uitkiezen voor uw demper. Moet de demper alleen op trekkrachten of drukkrachten dempen of beide? Ook kunnen wij ervoor zorgen dat de demper in hogere temperaturen blijft werken. Het standaardmodel is geschikt voor -30 tot 80 graden Celsius. De op warmte ingestelde variant verhoogt deze bovengrens naar 200 graden Celsius. Daarnaast kunnen wij de cilinder, zuiger en aansluitdelen leveren in RVS. Aan alles is gedacht met onze complete service.

SpringMasters, voor gasveren, dempers en meer...

Onze snelle, effectieve service en diepgaande vakkennis zorgen ervoor dat u een hoge kwaliteit demper ontvangt. Door onze snelle levertermijnen beschikt u altijd over de juiste producten, ook als u de productie opschroeft. Met deskundig advies en hulp in de protofase helpen wij u vanaf het moment dat u een gasveer en of demper nodig heeft. Ons schaalbare proces en netwerk van toeleveranciers zorgen ervoor dat wij orders van elke omvang aankunnen. Complete productieseries of slechts een handjevol gasveren of dempers; SpringMasters maakt er werk van.

Wij vertellen u graag meer over de diensten en producten die wij u kunnen leveren. U plaatst gemakkelijk online een aanvraag of bestelling voor een gasveer of demper op maat. Uw nieuwe artikelen worden zo snel mogelijk bij u bezorgd.

SpringMasters houdt vast aan haar drie pijlers

X
Stab-o-shoc

|Vervanging

Wij kunnen u vervangende dempers leveren voor de meest uiteenlopende typen. Dempers welke veelal worden gebruikt in landbouwvoertuigen, machines , oploopremmen en de automotive.

MEER INFO
Instelbare dempers

|Instelbare dempers

Dit type demper is ideaal indien nog niet exact duidelijk is wat de demping intensiteit van de demper moet zijn. Deze dempers zijn geheel conform uw wens af te stellen.

MEER INFO
Trillingsdempers

|Trillingsdempers

Een trilling demper voorkomt schade, verhoogt de veiligheid voor mensen en zorgt voor het absorberen van geluid.

MEER INFO

|Deurdempers

bescherm en blokkeerpijp voor gasveren

De tweezijdig dempende deurdemper is speciaal ontwikkelt om het plotseling open- en dichtslaan van deuren bij harde wind en storm te voorkomen. Dit voorkomt veel schade aan kozijnen en deuren.

MEER INFO

Overige types gasveren

Gasdrukveren

Gasdrukveren

Gastrekveren

Gastrekveren

Blokkeerbare gasdrukveren

Blokkeerbare veren

1Uw verdere specificaties

Meer informatie:


Opmerking/productcode


chevron

2Uw contact informatie


Naam/bedrijfsnaam*


Email*


Telefoonnummer


Land